Vasárnapi hirdetés

HIRDETÉS

2019. január 13. Urunk megkeresztelkedése

  1. Hétfő –Péntek – fél óra szentségimádás

Minden hétköznap a reggeli szentmise előtt fél órával szentségimádásra hívom a testvéreket a templomba! Éljünk a lehetőséggel!

  1.  Keddenként egész napos szentségimádásra hívok mindenkit! Hátul a kitett lapon jelezzük a jöveteli szándékunkat!

  1. Január 6-val elkezdődik a ház-, és lakásszentelők időszaka. Aki szeretné, hogy házát vagy lakását megáldjam, kérem, hogy jelezze felém a kitett lapon, telefonon vagy emailben, hogy tudjunk egyeztetni időpontot!

  2. Bernolák Béla a fotózásai során Moszkvában illetve a Don kanyarba is eljutott, ahol elkészítette fotósorozatát Voronyezs közelében található két központi katonai temetőről 2014-ben. Ezt a fotósorozatot több helyszínen is kiállították. A film minden évben a doni áttörés napjához közeli vasárnap különböző helyszíneken kerül bemutatásra, ezzel tisztelegve a hősök emléke előtt. Idén a bemutatóra 2019. 01. 20-án, jövő hét vasárnap 18:00 órakor kerül sor. A misét Snell György Esztergom-Budapest főegyházmegye püspöke celebrálja. A mise után előadás és a fent említett film bemutatására kerül sor. A film végén egy kis beszélgetéssel egybekötött agapét rendezünk. A könyv néhány példánya elvihető ingyen. Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!

  3. Az 52. Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra több helyen különböző elgondolás szerint szervezünk felkészülést.

Esperes kerületünk papjaiban felmerült a gondolat, hogy a kötelező jellegű szentségimádási nap egy alkalmát fel lehetne használni közös esperes kerületi felkészülésként. A kerület papsága és az egyházközségek hívei egy adott napon, egy adott templomban, közös szentségimádáson és szentmisén vehetnénk részt, előre meghatározott beosztás szerint, amit előre meglehet hirdetni. Így előre tervezhetően, kiszámítható módon élhetnénk meg a kongresszusra való készületünket – esperes kerületi szinten is -, egyedülálló módon hazánkban.

A második alkalom, január 16, szerda: Rákospalota-Kertvárosi templom. (XV. Vácrátót tér 1.) Itt 17-18 óráig közös szentségimádás lesz, majd koncelebrált szentmise. Mindenkit várunk sok szeretettel!

  1. Így jövő héten 16-án, szerdán a reggeli szentségimádás és szentmise elmarad! Mindenkit szeretettel várunk az esti szentségimádásra és szentmisére ami Rákospalota Kertvárosban lesz!

  1. Jövő héten lesz az Ökumenikus imahét, amikor is a keresztények egységéért imádkozunk. Az imaalkalmakra várunk mindenkit sok szeretettel! A hirdetőtáblán olvasható az imaalkalmak menetrendje!