Elsőáldozás 2020

Erdő Péter bíboros, főpásztorunk szeretettel hívja mindazokat, akik 2020-ben szeretnének elsőáldozók lenni, hogy jelentkezzenek a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitószentmiséjén, 2020 szeptember 13-án vasárnap,  a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő közös elsőáldozásra! Az itt elsőáldozók emlékplakettet és egységes fehér elsőáldozási ruhát is kapnak. Mindenki jelentkezhet, aki 2020-ban már elsőáldozó korú lesz és a plébánosa erre érettnek tartja. Felső korhatár nincs! Az elsőáldozásra az illetékes plébánosnál kell jelentkezni lehetőleg 2019 május 20-ig. Aki a mi plébániánkon keresztül szeretne jelentkezni, kérjük, hogy jelezze ezt István atyának személyesen és az itt található űrlapot töltse ki!  Űrlap ide kattintva!  

Sokféle kérdés felmerül a Puskás Ferenc stadionba meghirdetett elsőáldozással kapcsolatban. Éppen ezért olvassátok el a NEK honlapján található kérdéseket és válaszokat, bízom benne, hogy segíteni fog bizakodva és örömmel teli várakozással tekinteni erre a nagy ünnepre!

Gyakran felmerülő kérdések ide kattintva!

Még egy gondolat kedves Szülők! A NEK-en való elsőáldozást semmiképpen se kényszernek éljétek meg, hanem sokkal inkább kitüntetésnek. Nagy lehetőség és különlegesen szép ünnep lesz! Utoljára 1938-ban volt Magyarországon Nemzetközi Eukarisztikus Konferencia, ünnepeljük együtt ilyen módon is az Oltáriszentséget!

István atya