Hivatalos adataink

Templomunk titulusa: 
Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia

Hivatalos órák a plébánián: 
Hétfő, csütörtök: 16-18 óra; kedd: 9-11 óra

Búcsú: augusztus 20.

Anyakönyvek: 1947-től

Lakosok száma: 10 000

Hívek száma: 3000

Az egyházközség határai: Szilas-patak – Baross u. – Mildenberg u. – Türr István u. – Lázár Vilmos u. (vonala) – Görgey Artúr u. – Istvántelek vm. -Dunakeszi alsó vm. vasútvonal.

 

Anyagi támogatás

Hálásan köszönöm azoknak a testvéreknek az adományát, akik évről évre rendszeresen vagy alkalmanként kisebb-nagyobb összeggel támogatják plébániánkat. Minden anyagi támogatás nagy segítség egyházközségünknek, hiszen közösségünk elsősorban önfenntartó, nem kap állami vagy egyházi támogatást, eltekintve az éves önkormányzati támogatástól. Ne felejtsük el, hogy az egyházi adó befizetése a plébániához tartozó testvérek számára  lelkiismereti kötelesség, amit a Püspöki Kar a jövedelem 1%-ban állapított meg Természetesen aki kevesebbet vagy többet tud adományozni, azt is hálásan köszönjük.

Számla tulajdonosának megnevezése: Budapest-Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia
Számla szám: CIB Bank 10700457-69099728-51100005
Minden testvérnek hálásan köszönjük anyagi támogatását!

Szentségek
Gyóntatás:
Vasárnapi szentmisék előtt 20 perccel. Gyónásra, lelki beszélgetésre, lelki vezetésre lehetőség van külön egyeztetett időpontban is!

Betegellátás:
Betegek háznál történő (ingyenes) meglátogatása, gyóntatás, áldoztatás: minden hónap első péntekén. Ezenkívül sürgős esetben is felkeressük beteg testvéreinket!

Házasságra jelentkezés:
Házasságkötésre a tervezett időpont előtt legalább három hónappal kérjük jelentkezni.

Keresztelés:
Csecsemő és kisgyermek keresztelését legalább két hónappal a tervezett időpont előtt kérjük bejelenteni. Felnőttek keresztelésére is van lehetőség a plébánossal folytatott megbeszélés szerint és bizonyos felkészülési idő után.