Gitáros kórus

A fiatalokból, örökifjakból és hangszerekből álló énekkar minden hónap második vasárnapján, az esti misén játszik. A próbák vasárnap délutánonként 16.00 órától, a plébánia hittantermében vannak.

Kapcsolat: Jakab Ferenc és Márfiné Rétfalvi Noémi

Kórustagok
Szoprán:
Horváth Enikő, Kesztehelyi Veronika (fuvola), Czermann Krisztina, Faragó Renáta, Futterer Anna

Alt:
Horváth Adrienn (furulya), Jakab Zsuzsanna (cselló), Jakab Viktória, Kovács Fruzsina, Márfiné Rétfalvi Noémi (gitár)

Tenor:
Arnold Ákos, Faragó András (ritmus hangszerek), Jakab Ferenc (gitár), Koleszár Tamás, Oroszi Sándor

Basszus:
Keszthelyi Ágoston (gitár), Keszthelyi Márton (basszusgitár)

A Gitáros Kórus története

Gitáros kórusunk 1995 október 15-én alakult öt lelkes taggal: 4 gitáros és egy énekes. Első vezetőnk az azóta négygyermekes családanya Gerseiné Molnár Katalin négy évig vezette a kórust és a kezdés nehéz feladata rá hárult, de sok szép éneket megtanultunk vele. Ő vezette be azt, hogy kórusnak saját karácsonyi műsorkája is legyen. Sillye Jenő Keresztútját is ő tanította nekünk, amelyet minden nagyböjtben azóta is szívesen játszunk.

Ebben az időben rendszeressé vált, hogy minden hónap 2. vasárnapján zenéljünk, ezáltal a hívek is hozzászoktak, hogy aki szereti erre a misére jöjjön.

Kata 4 évig vezette a kórust, első gyermekük érkezése előtt átadta a vezető szerepet Jakab Ferinek és nekem. Mozgalmas 6 évet dolgoztunk együtt Ferivel, amelyben megbarátkoztunk sok lelkes kórussal ( Bosnyák téri, veresegyházi), és több alkalommal gitáros találkozókon is részt vettünk, amelyeken új dalokkal és barátokkal gazdagodtunk.

Saját dalaink születtek és ezek bizony a mai napig néha-néha előfordulnak gitáros szentmiséken is. Pályafutásom alatt a kórus megtanulta a Sillye Jenő Jézus anyja, Mária oratóriumot, amely nagy vállalkozásnak tűnt, de sikerült elsajátítani és koncert keretében előadni klasszikus kórusunk, Laudate segítségével.

Szolgálatainkról: rendszeresen éneklünk Mikulás-, Anyák napi ünnepségeken, nagyobb ünnepeken, természetesen minden hónap második vasárnapján az esti 6-os szentmisén.

A tagokról: ha az összes embert felsorolnám, aki valaha énekelt a gitáros kórusban, igen nagy létszámú csapatnak számítanánk. Mindig vannak akik újak, de állandó emberek is kitartanak köztünk: átlagban kórusunk 10-15 fős.

2005 október 15-én gitáros kórusunk 10-dik születésnapját egy egész napos gitáros kórustalálkozó keretében ünnepelte, amelyen 7-8 kórus is részt vett.

2006-ban nekem is búcsút kellet mondanom a kórusvezetésnek, mert megszületett első gyermekem, azóta természetesen demokratikus választás után, Jakab Feri és Kántor Ádám vezeti a kórust.

Ha mást nem is de azt mindenképpen elmodhatom zárásul, hogy kórusunk nagyon lelkes és fiatalos szemléletű. Mindet szeretünk játszani, ami valaha is megjelent gitáros keresztény zenében és szeretettel fogadunk minden olyan embert, aki szeret zenélni, énekelni. Reméljük, hogy Jóisten szárnyai alatt, és érte még sokáig dalolhatunk.

Márfiné Rétfalvi Noémi